Welkom bij dit mentorship,

In een kleine groep, vijf maanden lang, jouw proces delen en van anderen leren. We zijn allemaal zorgverleners die voelen dat de reguliere zorg zoals het nu is ingericht niet meer helemaal past, maar wat dan wel? Hoe dan?

Ja, let's do this

Your journey begins with a choice, to get up, step out and live fully

- Oprah Winfrey

Wie ben jij?

Je bent of was werkzaam in de zorg (functie, ervaring of leeftijd maakt niet uit). Je overweegt sterk om iets anders te doen (of hebt al besloten dat dat is wat je wil), maar wat dan wel? Het zorglandschap, de opties en dit proces kan overweldigend en soms ook eenzaam voelen.

Je vindt het heerlijk om voor anderen te zorgen, maar merkt dat dat soms ten koste gaat van jou. Je bent gemotiveerd om beter voor jezelf te zorgen en daardoor nog beter de wereld en anderen te zorgen. Vanaf nu op een geïnspireerde, verbonden manier. Als jezelf.

Je bent geïnteresseerd in een holistische kijk op gezondheid en ziekte en persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor jou en schuwt niet om tijdens dit traject de diepte in te gaan en nieuwe dingen over jezelf te leren.

Hoe heerlijk om

Met een hechte groep mensen die in een vergelijkbaar proces zitten écht open te kunnen zijn over je gedachten, twijfels en overwegingen

Je nog meer geïnspireerd te voelen om te gaan doen wat je in je hebt ✨

Rust en ruimte te ervaren

Zelfzorg* een prominente plek in je leven te geven

 

* Lees onderaan deze pagina meer over mijn visie op zelfzorg

Samen duiken we de diepte in.

We gaan onderzoeken wat voor jou maakt dat het voor jou nu niet kloppend voelt en wat je daarmee zou willen. We maken alles wat nu groot en onoverzichtelijk voelt weer klein klein en tastbaar. Je loopt weg uit dit mentorship met concrete volgende stappen die ervoor gaan zorgen dat je werk en je leven meer in lijn gaan voelen met wie jij bent en wat jij wil. 

Weet wel, dit mentorship gaat helemaal over eigenaarschap. Ja, je maakt deel uit van een kleine groep en ik ben er zeker weten om je in je proces te faciliteren. Maar alles valt of staat met de eigenaarschap die jij neemt. Hoe eerlijker jij bent naar jezelf en hoe meer je jezelf ook de ruimte geeft om hier volledig voor te gaan, hoe meer je eruit haalt.

We gaan in een kleine groep (inhoud boven vorm) in op de vraagstukken die nu bij jou leven. Iedereen in de groep zit in een soortgelijk proces. Je gaat leren en het ‘niet weten’ omarmen. Dit gaan we doen door jouw zelfzorg de uplevelen. Om uiteindelijk meer verbinding te voelen tussen je hoofd en je hart, zodat je keuzes compleet en rustig voelen.

Hoe het er praktisch uit gaat zien

Een persoonlijke intake (60-90min), waarin we afstemmen waar je staat, wat je wil en wat dit mentorship jouw gaat bieden

6 bijeenkomsten (2.5 uur) verdeeld over 5 maanden, de eerste vijf om de 3 weken

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema

Een werkboek waarin je thuis aan de slag kan om je proces te verdiepen en verrijken

Een groep waanzinnige mensen die precies weten hoe jij je voelt, contact via een besloten app-groep

Inspirerende tips, links en boeken die je in de die staat van zijn gaan brengen waar je graag in wil komen

Een rijk netwerk in en buiten de zorg waar je ook lang na dit mentorship nog toegang toe hebt, mensen die dit pad al langer bewandelen en persoonlijk met jou mee willen denken

BONUS: 20% korting op een 1:1 sessie met mij, als verdieping op dit traject

 

Investering: 1-2 uur per week (excl de sessies)

Data en tarieven

 • 13 september 2022, 19:00 uur
 • 4 oktober 2022, 19:00 uur
 • 25 oktober 2022, 19:00 uur
 • 15 november 2022, 19:00 uur
 • 6 december 2022, 19:00 uur
 • 31 januari, 19:00 uur

Duur bijeenkomst: 2-3 uur
Locatie:
 De eerste sessie is live in Den Haag. De ervaring leert dat het waanzinnig fijn is om elkaar te zien, maar dat niet iedereen in de buurt woont. Daarom zal tijdens de intakes duidelijk worden waar de voorkeur van de groep ligt en plannen we het live danwel via zoom.
Tarief: 595 euro ex btw

 

Speciaal voor geneeskundestudenten: 

 • 14 september 2022, 19:30 uur
 • 5 oktober 2022, 19:30 uur
 • 26 oktober 2022, 19:30 uur
 • 15 november 2022, 19:30 uur
 • 6 december 2022, 19:30 uur
 • 1 februari 2022, 19:30 uur

Duur van een bijeenkomst: 1,5 uur
Locatie:
Zoom
Tarief:
249 euro ex btw

 

Tof, ik doe mee. Hoe meld ik me aan?

 1. Je schrijft je in via de link hieronder
 2. Ik neem via de mail contact met je op voor het plannen van een online kennismaking
 3. Je bent ingeschreven zodra je de factuur betaald hebt (toegestuurd na de kennismaking)

 

Meld je hier aan

FAQ

 

Waarom heet het een mentorship?

Ik heb bewust voor dit woord gekozen ipv een ‘programma’ of ‘coaching’. Want het is meer dan dat. Mentorschap wordt normaal gesproken gebruikt in een 1:1 context, tussen een mentor en een mentee. Mentorschap gaat over het delen van ervaringen. Elkaar zonder vragen verder willen helpen. Verbinding op mens niveau in plaats van titel. In deze maanden vindt het mentorschap plaats tussen alle mensen in de groep. Je leert van de ervaringen van anderen en helpt anderen weer met jouw inzichten.

 

Wat mag ik van jou verwachten, Mia?

Ik zal jou en het proces faciliteren. Als coach, arts, ervaringsdeskundige en vooral als mens. Ik ben direct, op een liefdevolle manier. Ik help je om bij jouw waarheid te komen. Ik heb dit pad zelf bewandeld in de afgelopen jaren en zal ook zeker mijn eigen ervaringen, tips en netwerk met jou delen waar dat toevoegt. Lees hieronder meer over mij en mijn visie. 

 

Hoe zien de sessies eruit?

De sessies bestaan uit een deel delen, een deel coaching en een deel achtergrond/theorie. De eerste bijeenkomst heeft als thema Aannames en Overtuigingen. Andere thema’s die aan bod zullen komen zijn zelfzorg, intuitief kiezen en meer. Naar aanleiding van de eerste sessie pas ik het programma dat staat aan op de groep, zodat je precies ontvangt waar je behoefte aan hebt.

 

Zijn de sessies live of online?

De sessies zullen in Scheveningen, in mijn praktijk, plaatsvinden als ze live zijn. Maar, niet iedereen woont in de buurt. Daarom laat ik het afhangen van de aanmeldingen. De laatste vraag gaat over online vs live. Op basis van de ingevulde antwoorden kijk ik waar het meeste behoefte aan is.

 

Kan ik in termijnen betalen?

De betaling loopt via een factuur. Je kan het bedrag in 1 of 2 keer betalen. Wil je toch heel graag meedoen en is in 2x betalen een probleem, laat het me dan even weten via een mail naar hi@miawessels.com, dan maken we een plannetje.

 

Worden de sessies opgenomen?

Nee. Om de simpele reden dat een veilige omgeving de essentie is van deze bijeenkomsten. Een record knop die aanstaat druist daar wat mij betreft tegenin.

 

Ik wil graag meedoen, maar kan niet op deze data

Als dit het geval is, stuur me dan even een mail (hi@miawessels.com). Ik kijk graag met je mee.

Mijn reis

Ik ben opgeleid als regulier arts en heb met waanzinnig veel plezier gewerkt in de zorg. Toch wist ik al tijdens mijn co-schappen dat het niet mijn plek was. Dit, mijn gevoel van niet thuis zijn, uitspreken kostte me jaren. De stap zetten om echt mijn hart te volgen nog zo’n twee jaar. Ik heb me vaak alleen en soms ook overweldigd gevoeld door het idee dat ik dus kennelijk een andere roeping heb dan ik altijd had gedacht. Ook vond ik het confronterend dat mijn ontwikkeling zo zichtbaar was voor de buitenwereld. Die zichtbaarheid heeft ertoe geleid dat ik veel mensen op hetzelfde pad heb ontmoet en steeds bevestigd werd van een beweging die veel groter is dan alleen jij en ik. We zijn met z’n allen een nieuwe lijn in de zorg aan het vormgeven.

Een aantal van mijn ontmoetingen werden een mentor relatie, waar ik waanzinnig veel aan heb gehad. Toch voelde ik al die jaren dat ik het graag met een groepje mensen had willen delen. Als gelijken, op een persoonlijke en opbouwende manier. Gefaciliteerd door iemand die deze situatie op meerdere vlakken begrijpt.

Mijn visie op zelfzorg

Zelfzorg is zo’n woord waar iedereen wat van vindt. Maar over één ding zijn we het eens. We vinden het allemaal belangrijk. Mijn filosofie combineert de Westerse en het Oosterse visies op gezondheid en welzijn. Zelfzorg gaat voor mij verder dan de gebruikelijke burn-out preventie praatjes over energie gevers of energie slurpers. Het gaat verder dan een keer in bad met geurkaarsen. Voor mij betekent zelfzorg dat je bereid bent te doen wat nodig is om te helen, groeien en leven. Dat kan over van alles gaan. Van het cultiveren van gezonde grenzen tot meer vanuit je hart spreken of actief meer vreugde willen ervaren.

We hebben allemaal manieren ingebouwd om ons veilig, succesvol en genoeg te voelen. In een wereld waarin de meesten fysiek veilig zijn, zijn veel van ons nog emotioneel aan het overleven. En zoals Esther Perel het mooi zegt, het is tijd om te gaan van survival naar revival.

Van onrust en zoeken naar samen geïnspireerd stappen zetten

When something is important enough, you do it even if the odds are not in your favour

Elon Musk