Persoonlijke keynotes, workshops en spoken word over het menselijke.

Ben je geïnteresseerd en wil je mij misschien boeken als spreker voor jouw event? Klik dan op de link hieronder en dan plannen we een kennismaking.

Ja, lijkt me leuk

Een aantal opties om samen te werken

Key note Ik neem jullie mee op reis. In plaats van slides, een goed verhaal. In plaats van groot en ontastbaar, klein en persoonlijk. Concreet, to the point en luchtig.
Boardroom sessie(s) Een intieme sessie met de leiders van jouw organisatie. Dit keer over de onderlaag. De thema's die belangrijk zijn, maar waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Eventueel in combinatie met (meerdere) aparte 1:1 sessies.
Interactieve inspiratie sessie Een op maat gemaakte sessie (1.5 - 3 uur) waarin we met verschillende mensen uit jullie organisatie inzoomen op een verborgen thema. Op basis van uitgebreide voorbereiding neem ik jullie op reis. Hierdoor ontstaat er luchtigheid, verbinding en een heleboel nieuwe inspiratie.

Thema’s waar ik mijn bed voor uitkom

 

Zelfzorg en welzijn

Zelfzorg is zo’n woord waar iedereen wat van vindt. Maar één ding is zeker. We weten nu meer dan ooit hoe belangrijk het is dat het goed gaat met ‘onze mensen’. Mijn filosofie combineert de Westerse en het Oosterse visies op gezondheid en welzijn. Zelfzorg gaat voor mij verder dan de gebruikelijke burn-out preventie praatjes over energie gevers of energie slurpers. Ik maak dit thema persoonlijk, tastbaar en concreet. Na mijn talk kan iedereen een volgende stap maken.

 

Verborgen thema’s in zakelijke settings

De groei en effectiviteit van een begrijf berust lang niet alleen op de structuren of de kwaliteit van de mensen. Iedereen weet dat de verborgen thema’s op de werkvloer van waanzinnig belang zijn. Alleen, die zijn zo moeilijk vast te pakken en aan te kijken. Waar begin je? Hoe doe je dat zonder iets wat goed is kapot te maken? In mijn inspiratie sessies bespreek ik de thema’s die onder de oppervlakte spelen. Op een veilige, persoonlijke en luchtige manier. Ik gebruik hierin gedichten, spoken word en heel veel interactie. Ik neem hierin mijn ervaring als coach, therapeut en arts mee.

 

Resilience

Nederland vergrijst. De werklast komt op steeds minder schouders te rusten. En die schouders lijken (I repeat, lijken) minder sterk dan hun voorgangers. De opkomende generatie werkgevers en -nemers zijn gestresst en voldoen massaal aan de kernmerken van burnout. Dit is meer dan alleen een ‘generatie dingetje’. Ik breng wetenschappelijke inzichten samen met persoonlijke ervaringen, toegespitst op jouw organisatie. 

Eerdere spoken words

Wat anderen zeggen

Mia raakt je. Door het verhaal dat ze vertelt. Door de persoon die ze is. Door dat ze je uitnodigt anders te kijken. Opener. Nieuwsgieriger. Met als doel en overtuiging dat er ruimte is, mogelijkheden zijn om te zorgen voor jezelf, voor je eigen gezondheid en (daarmee) voor de wereld. Mia’s ‘girl power’ is het aanzetten, het motiveren van de ‘human power’ in jou.

– Akkie Lansberg, Bestuurder a.s.r. Ziektekostenverzekeringen

Mia kan op een geheel eigen wijze je door andere ogen naar de zorgverlening laten kijken. Lerend van haar eigen ervaringen om zo bij de begeleiding en behandeling van patiënten naar ‘heel de mens te kijken’ en echt te kunnen luisteren naar het antwoord op de vraag ‘wat is belangrijk voor u?’. Echt uniek!

– Ronnie van Diemen, directeur-generaal curatieve zorg bij VWS

Toen ik Mia hoorde spreken over “Gezondheid als het meest waardevolle goed”, over een holistische blik op gezondheid, helen en zelfzorg, kreeg ik tranen in mijn ogen. Zo herkenbaar. Zo mooi en raak gezegd! Mia heeft het talent om de dingen persoonlijk te maken en puur en eenvoudig voor het voetlicht te brengen. Mia spreekt vanuit haar hart. Dat voel je en inspireert tot reflectie en anders doen.

– Marjon Oomens, Directeur Stichting Emovere

Mia blinkt uit in het creëren van een open en gelijkwaardig speelveld voor alle deelnemers. Ze houdt rekening met eventuele gevoeligheden, zonder het beoogde doel uit het oog te verliezen. In haar workshop voor ons vormde ze een authentieke connectie met de hele groep. Dat was zeer inspirerend!

– Jesse Falk, Zorgsprekers

Mijn visie

We leven in een wereld met waanzinnig veel kennis, maar steeds minder wijsheid. Onze technologie en medische wetenschap ontwikkelt zich in een rap tempo, maar wij worden steeds zieker. Burn-out. Suicide. Chronische ziekten. We werken hard en worden oud, maar genieten we er ook echt van? 

Hier is wat ik denk dat we kunnen doen.

We're all on the stage of life, but who teaches us how to dance?

When something is important enough, you do it even if the odds are not in your favour

Elon Musk